Sesam- och citrondoftande blomkål

Beijing Sesam- och citrondoftande blomkål
Foto: Beijing8

Sesam- och citrondoftande blomkål

2

4 ingredienser

15 min

Ångad blomkål smaksatt med sesamolja och citron. Ett riktigt fräscht tillbehör som passar perfekt till dumplings.

läs mer
Beijing8 dumplings kyckling jordnöt

Tips från Beijing8!

Servera till dumplings från Beijing8 - Lätt att laga. Enkelt att njuta.

Läs mer

Ingredienser

portioner4
  • 400 g blomkål, i buketter
  • 0,5 citron, saften
  • 0,5-1 msk sesamolja
  • svarta sesamfrön

Gör så här

  1. Dela upp blomkålen i mindre buketter och lägg dem i en ångkorg (alternativt ett durkslag). Sätt på locket.
  2. Välj en kastrull som matchar din ångkorg. Fyll kastrullen till hälften med vatten och låt koka upp.
  3. Placera ångkorgen ovanpå kastrullen när vattnet kokar och ånga blomkålen 7-10 minuter.
  4. Pressa citronjuice och ringa sesamolja över blomkålen. Blanda runt.
  5. Toppa blomkålen med svarta sesamfrön och servera!
TIPS!
läs mer
Beijing8 header partnersida

Tips från Beijing8!

Ladda upp för fredagsmys och dumplingsöndag! Här hittar du recepten.

Läs mer