Senapskryddade revbenspjäll

Senapskryddade revbenspjäll
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Senapskryddade revbenspjäll

6 ingredienser

Det doftar ljuvligt av senap och kryddnejlikor i hela köket när spjället ligger i ugnen och puttrar. Servera spjällen varma eller ljumma. Det blir en varmrätt tillsammans med en god skysås, kokt potatis och grönsaker. Eller servera dem till jul som en del av julbordet.

Ingredienser

portioner
  • 1,5-2 kg revbensspjäll
  • 1 tsk malen nejlika
  • 1 tsk senapspulver
  • 3 äpplen, i klyftor
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Gnid in spjällen med salt och kryddor. Lägg dem med bensidan upp i långpanna och stek mitt i ugnen ca 45 min.
  3. Vänd spjällen och fortsätt steka ytterligare ca 45 min eller tills de känns klara.
  4. Sätt in äppelklyftorna i ugnen de sista 30 min.