En snabblagad vardagsfavorit – sej i ugn med ett smakrikt sojasmör. En rätt som både är lätt att laga och gör vardagsmiddagen till något lite extra gott!
1 röd chilifrukt, finhackad (anpassa mängd efter önskad hetta)
salt
2 dl gröna ärtor, tinade och kokta
Till servering
4 port ris, kokt (jasmin eller basmati)
limefrukt
0,5 kruka färsk koriander
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader varmluft. Lägg sejfiléerna i en ugnsform och salta lätt.
Smält smöret i en liten kastrull. Tillsätt soja, vitlök, ingefära och rör om. Pensla blandningen över fisken.
Tillaga i ugnen i ca 12–15 minuter, tills fisken är precis genomstekt och lätt faller isär (tiden beror på hur tjock fisken är).
Skär gurkan i skivor. Blanda med limejuice, risvinäger, sesamolja, socker, koriander, chili och lite salt. Låt stå och dra.
Precis innan servering går du i med de kokta ärtorna i gurksalladen.
Servera den ugnsbakade sejen med ris och gurksallad. Skeda över det smälta sojasmöret över fisken och toppa med färsk koriander och bjud med limeklyfta.