Sébastiens tabbouleh

Sébastien Boudet

Sébastiens tabbouleh

12 ingredienser

2 h

Smakrik bulgursallad med grönsaker och färska örter. Förbereds med fördel dagen innan.

Ingredienser

  • 5 dl vatten, saltat och varmt
  • 250 g bulgur
  • 3 gula lökar
  • 250 g färsk persilja
  • 250 g tomat, urkärnade och tärnade
  • 1,5 dl citronsaft
  • 1 dl olivolja (pepprig)
  • 1 färsk mynta, handfull
  • salt
  • peppar
  • ev 100 g korinter
  • ev 250 g gurka, tärnad

Gör så här

  1. Häll bulgur i en salladskål och häll över det kokande vattnet. Låt dra i 30 minuter och sila bort vattnet som finns kvar. Låt stå i kylen 1 timme.
  2. Under tiden kan du tärna lök, tomat och eventuellt gurka. Finhacka persilja och mynta.
  3. Blanda alla ingredienser med kall bulgur. Salta och peppra. Sätt på lock och låt det stå i kylen. Desto längre desto godare blir den.