Sébastiens tabbouleh

Smakrik bulgursallad med grönsaker och färska örter. Förbereds med fördel dagen innan.

5 juli 2015
2 h

Du behöver

  • 5 dl saltat varmvatten
  • 250 g bulgur
  • 3 gula lökar
  • 250 g färsk persilja
  • 250 g tomater, urkärnade och tärnade
  • 1,5 dl citronjuice
  • 1 dl pepprig olivolja
  • 1 handfull färsk mynta
  • salt och peppar
  • ev 100 g korinter
  • ev 250 g gurka, tärnad

Gör så här

  1. Häll bulgur i en salladskål och häll över det kokande vattnet. Låt dra i 30 minuter och sila bort vattnet som finns kvar. Låt stå i kylen 1 timme.
  2. Under tiden kan du tärna lök, tomat och eventuellt gurka. Finhacka persilja och mynta.
  3. Blanda alla ingredienser med kall bulgur. Salta och peppra. Sätt på lock och låt det stå i kylen. Desto längre desto godare blir den.
Kommentera receptet
hosterbjudande

Fler goda recept