Scrambled tofu i tortillawraps

10 röster
20 m
4
Scrambled tofu
Foto: Kamilla Jönvik

En vegansk variant av äggröra med liknande krämig konsistens och mild rund smak! Snabb och enkel att göra och passar perfekt som helgfrukost, brunch, lunch eller varför inte kvällsmat. Tips: för mer äggsmak så kan du smaksätta med en knivsudd svart salt, även kallat kala namak.


Visa mer
20 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk vatten
  • 500 g fast naturell tofu
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk grönsaksbuljongpulver
  • 3 msk näringsjäst (valfritt; kallas ibland Bjäst)
  • 2 dl kokosmjölk
  • 3 msk hackad gräslök (valfritt)
  • 3 msk hackad persilja (valfritt)
  • Salt och svartpeppar

Till servering:

  • 4 tortillas (glutenfria om så önskas)
  • 4 yttre lager från salladslök att knyta om wrapsen (valfritt)
  • 8 cocktailtomater
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Finhacka löken och vitlöken. Värm upp stekpannan, häll i olivolja och lök. Häll sedan på lite vatten, det hjälper löken att mjukna utan att behöva tillsätta mer olja. Fräs på låg-mellanvärme i 6-7 minuter under omrörning tills löken mjuknat och börjar bli gyllengul. Tillsätt sedan den finhackade vitlöken och låt den fräsa med ca 1 minut.
  2. Under tiden löken fräses: öppna tofuförpackningen, häll av vattnet och skölj tofublocket lite under rinnande vatten för att få bort inläggningsvattnet. Lägg tofun i en skål och mosa den med en gaffel tills den är småsmulig. Tillsätt gurkmeja, grönsaksbuljongpulver, näringsjäst och kokosmjölk och rör om.
  3. Häll tofublandningen i stekpannan när löken är gyllengul. Låt puttra i ca 2 minuter under omrörning. Ta av värmen och rör ner hackad gräslök och persilja. Smaka ev. av med salt och svartpeppar.
  4. Fördela tofun på tortillasen och vik ihop. Om du vill så kan du använda de yttre bladlagren från en salladslök för att knyta om wrapsen! Servera gärna med söta cocktailtomater.
24 juni 2019

Laddar fler recept...