Kyld tomatsoppa marociane och bränd ribeye

Kyld tomatsoppa marociane och bränd ribeye
Foto: TV4
Daniel Höglander - KK 2019
Daniel Höglander - KK 2019

Kyld tomatsoppa marociane och bränd ribeye

0

13 steg att laga

17 ingredienser

En kall tomatsoppa med entrecot med recept från restaurang Esperanto i Stockholm. Receptet är beräknat till fyra personer.

Receptet är beräknat till fyra personer.

Ingredienser

Till soppan

  • 6 plommontomater
  • 0,5 gurka
  • 2 klyfta vitlök
  • 0,5 dl extra virgin olivolja
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 dl vatten
  • havssalt
  • 0,5 dl extra virgin olivolja

Entrecote

  • 400 g entrecôte
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 1 krm chilipulver
  • 1 knippe koriander
  • 2 klyfta vitlök
  • 1 krm fänkålsfrö, rostade
  • havssalt
  • 1 ask små tomater (gärna blandade gula och röda)

Gör så här

  1. TILLAGNING AV TOMATSOPPAN:
  2. Börja med soppan, mixa tomater, gurka, vatten och vitlök tillsammans med salt.
  3. Låt massan hänga av i en silduk tills att det mesta av vätskan har runnit igenom.
  4. Smaka av vätskan med citron olivolja och svartpeppar samt ev mer salt. Kyl.
  5. TILLAGNING AV ENTRECÔTE:
  6. Blanda ihop kryddorna med olivolja samt pressad vitlök och gnid in köttet med en tredjedel av marinaden och låt marinera i ca 3 timmar.
  7. Skålla de hela tomaterna i kokande vatten och kyl i kallt vatten. Dra sedan skalet av dem.
  8. Marinera tomaterna i resterande marinad och låt stå i rumstemperatur ca 1 timme.
  9. VID SERVERING:
  10. Sota entrecoten direkt på spisplattan observera att plattan måste vara på max.
  11. Baka klart entrecoten i 100 gradig ugn till en innertemperatur på 55 grader för medium.
  12. Låt köttet vila dela sedan i fyra delar och fördela på fyra tallrikar.
  13. Garnera köttet med de skalade tomaterna och häll den klara soppan vid bordet.
TIPS!
läs mer
Pasta med mangold, parmesan och valnötter

Laga mat på nyårsresterna

Ta tillvara på alla rester i kylskåpet - massor av tips!

Läs mer