Laxburgare med tzatziki

Laxburgare med tzatziki
Foto: Per Ranung
Sara Begner
Sara Begner

Laxburgare med tzatziki

13 ingredienser

20 min

Vem sa att burgare bara görs av kött? Mixa firren och stek tills biffarna fått färg och rör ihop yoghurtsåsen. Vad väntar ni på? Fisk är bästa snabbmaten! Receptet är hämtat ur boken Laga mat tillsammans.

Ingredienser

portioner6 - 8

Laxburgare

  • 600 g laxfilé utan skinn
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör (eller olivolja)

Tzatziki

  • 0,5 gurka
  • 2 dl matyoghurt
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar (efter smak)
  • olivolja

Gör så här

Laxburgare

  1. Mixa laxen hastigt i en matberedare, bara så pass att fisken finfördelas.
  2. Blanda alla ingredienser och forma till sex eller åtta burgare.
  3. Hetta upp lite smör eller olja i en stekpanna och stek burgarna på medelstark
  4. värme, cirka 3 minuter på varje sida.

Tzatziki

  1. Riv gurkan på rivjärn och pressa ur vätskan så gott det går.
  2. Blanda gurka, yoghurt, vitlök, salt, peppar och vänd ner lite olivolja.
  3. Servera med tzatziki, hamburgerbröd, sallad, lökringar och tomat.