Yoghurtsmoothie med rödbeta, äpple och valnötter

Yoghurtsmoothie med rödbeta, äpple och valnötter
Foto: Paulina Westerlind
Sanna Ehdin
Sanna Ehdin

Yoghurtsmoothie med rödbeta, äpple och valnötter

10

4 steg att laga

5 ingredienser

Ryskpuffen, en mättande, nyttig och god rödbetssmoothie på yoghurt med äpple, valnötter och proteinpulver.

Naturligt söta rödbetor gifter sig smakmässigt väldigt bra med syrlig, naturell yoghurt. Rödbetan innehåller dessutom mycket kisel, som är viktigt för hud, hår och blodkärl.

Yoghurten är fylld av levande, probiotiska bakteriekulturer som motverkar dåliga bakterier i tarmen och stärker immunförsvaret.
Rätt komponerad kan en smoothie vara som en hel måltid. Receptet är hämtat från boken Sannas smoothies.

Ingredienser

portioner1 portioner
  • 1 färsk rödbeta, okokt
  • 0,5 äpple
  • 2 msk valnötter
  • 1 msk proteinpulver
  • 0,5 dl naturell yoghurt (gärna turkisk eller grekisk med 10 % fett)

Gör så här

  1. Skala rödbetan.
  2. Skär den och äpplet i bitar (med skal om det är ekologiskt).
  3. Blanda alla ingredienser och mixa till en krämig smoothie.
  4. Häll upp och garnera med en äppelskiva.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera mortel

Fina julklapappar under 300 kr!

Tips!

Läs mer