Papadums med smögenräkor och spenat

Sanjoo Stockholm
Foto: TV4

Papadums med smögenräkor och spenat

Av: Sanjoo - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

27 ingredienser

1,5 h

Papadums med smögenräkor, spenat och tomatröra samt krutonger med potatis- och kikärtstoppning.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
 
Vintips från Sanjoo
2728 Palacio de la Vega, Navarra, Spanien
"Ett torrt, fruktigt, blommigt vin med frisk syra. Syran i vinet blir en fin kombination till den söta smaken av skaldjuren."

Ingredienser

portioner

Papadums med Smögenräkor och spenat

  • 1 papadums (Krispiga indiska linsmjölspannkakor)
  • 450 g plommontomat, skalade
  • grön paprika
  • rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 grön chilifrukt
  • färsk koriander, en handfull blad
  • 2 limefrukter, saften av
  • mango
  • 200 g skalade räkor
  • 100 g babyspenat

Papdi potatis chaat (små stekta bröd)

  • 1,5 dl vetemjöl
  • tsk kalonji (indiska lökfrön)
  • 1 msk olja ) (eller ghee (indiskt smör)
  • salt
  • olja, till fritering
  • vatten till knådning

Till garnering

  • potatis, skivad
  • konserverade kikärtor
  • yoghurt
  • salt
  • rostat kumminpulver
  • frön, från granatäpple
  • gul lök, hackad
  • grön chutney
  • Tamarind chutney
  • sev (indiska snacks)

Gör så här

Papadums med räkor och spenat

  1. Hacka tomater, lök, vitlök och grön chili och lägg i en skål. Pressa limesaft över, blanda om och låt stå i 30 minuter så att smakerna utvecklas före servering.
  2. Stek papadumsen enligt anvisingarna på paketet, tar ca 1 minut i het olja. Servera dem sedan dekorerade med spenatbladen och på det mixen av tomat och räkor.

Papdi potatis chaat

  1. Blanda mjöl, olja, Kalonji och salt i en stor skål. Tillsätt vatten långsamt och gör en smidig deg. Täck degen med fuktig trasa och låt vila i cirka 15 minuter.
  2. Knåda degen i en minut. Nyp ihop lite deg och gör några bollar. Rulla ut till tunna platta bröd. Gör djupa hål i degen med en gaffel. Klipp bitar av degen antingen i runda eller fyrkantiga former. Man bör få 6-8 stycken per platta bröd.
  3. Värm tillräckligt med olja för fritering i ett tjockbottnat kärl. Det bör vara på medelhög värme när du gräddar brödet i den varma oljan tills det blir gyllenbrunt. Vänd brödet och grädda den andra sidan. Lägg på absorberande papper som suger upp överskottet av olja.
  4. Placera 4-5 st. bröd(Padi potatis chaat) på ett stort fat. Täck varje bröd med ett lager (ca 1 cm) hackad eller mosad kokt potatis samt kikärtor. Häll en tsk söt tamarindchutney och en tsk grön Chutney över. Därefter en sked sötad yoghurt. Strö över lite hackad lök. Avsluta med SEV, korianderblad och granatäpplekärnor.