Samosas med palak paneer


Samosas med palak paneer
12 ingredienser
30 m
De här filodegsknytena med ost och spenat är riktigt krispiga och goda. Perfekt som tilltugg, lätt lunch eller som en del av en härlig buffé.
Se Malin Mendel laga receptet

Ingredienser
- 2 msk rapsolja
- 2 gula lökar, hackad
- 1 grön chilifrukt, hackad (färsk)
- 400 g babyspenat (färsk)
- 0,5 tsk malen gurkmeja
- 2 tsk garam masala
- 400 g paneer, delad i små kuber
- 1 citron, zest
- 1 dl färsk koriander, hackad
- 1 förp filodeg [á 250 g]
- olja (till pensling)
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Värm oljan i en stekpanna och stek löken ihop med chilin tills löken har mjuknat och är gyllene.
- Lägg i spenat och salta lite. Stek tills även spenaten är mjuk och häll sedan av eventuell vätska.
- Tillsätt gurkmeja och garam masala. Fräs under omrörning några minuter.
- Vänd ner paneer, citronzest och koriander i stekpannan. Smaka av med salt.
- Dela filodegen i bitar som är ca 15 x 15 cm.
- Lägg tre lager filodeg ovanpå varandra och pensla olja mellan varje lager.
- Vik ihop varje degbit så att det blir en strut.
- Fyll strutarna med spenat-och paneerröra. Stäng sedan igen strutarna med hjälp av sista fliken.
- Pensla knytena med olja.
- Grädda i ugnen tills de är gyllene, ca 15 minuter.