Salsicciapasta med vitt vin och gorgonzola

salsicciapasta med vitt vin och gorgonzola
Foto: Dante Zia
Dante Zia
Dante Zia

Salsicciapasta med vitt vin och gorgonzola

51

11 ingredienser

30 min

"Snabblagad favoriträtt som fungerar såväl som vardagsmat och som lyxig bjudrätt! Såsen fungerar utmärkt till både fylld och icke-fylld pasta. Smaklig spis!" /Dante


Ingredienser

portioner4
  • 400-500 g pasta (gärna färsk)
  • 150 g gorgonzolaost
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl vitt vin
  • 300 g salsicciakorv
  • 1 gul lök, finhackad
  • salt
  • peppar
  • olivolja att steka i (eller smör)

Till servering

  • parmesanost
  • färsk salvia

Gör så här

  1. Ta av skinnet från salsiccian och dela i mindre bitar.
  2. Fräs salsiccian tillsammans med löken i en kastrull på medelhög värme i 3-4 minuter, tills löken är lätt genomskinlig.
  3. Tillsätt det vita vinet och låt koka upp.
  4. Häll på vispgrädden och lägg i gorgonzolan. Låt koka upp och sänk därefter värmen på spisen. Låt sjuda i 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningar. Vänd ner pastan i såsen. Lägg upp i djup tallrik och garnera med nyriven parmesanost och färsk salvia. Smaklig spis!