• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Salsicciapasta med vitt vin och gorgonzola

salsicciapasta med vitt vin och gorgonzola
Foto: Dante Zia
Dante Zia
Dante Zia

Salsicciapasta med vitt vin och gorgonzola

5 steg att laga

11 ingredienser

30 min

"Snabblagad favoriträtt som fungerar såväl som vardagsmat och som lyxig bjudrätt! Såsen fungerar utmärkt till både fylld och icke-fylld pasta. Smaklig spis!" /Dante


Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400-500 g pasta (gärna färsk)
  • 150 g gorgonzolaost
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl vitt vin
  • 300 g salsicciakorv
  • 1 gul lök, finhackad
  • salt
  • peppar
  • olivolja att steka i (eller smör)

Till servering

  • parmesanost
  • färsk salvia

Gör så här

  1. Ta av skinnet från salsiccian och dela i mindre bitar.
  2. Fräs salsiccian tillsammans med löken i en kastrull på medelhög värme i 3-4 minuter, tills löken är lätt genomskinlig.
  3. Tillsätt det vita vinet och låt koka upp.
  4. Häll på vispgrädden och lägg i gorgonzolan. Låt koka upp och sänk därefter värmen på spisen. Låt sjuda i 3-4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Koka pastan enligt anvisningar. Vänd ner pastan i såsen. Lägg upp i djup tallrik och garnera med nyriven parmesanost och färsk salvia. Smaklig spis!