• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Salmoretta

Salmoretta
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Salmoretta

5 steg att laga

10 ingredienser

30 m

Salmoretta är en sås med sting från Valencia. Perfekt som tillbehör till grillkvällen eller middagen!

Ingredienser

portioner1 sats
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 100 g tomatpassata
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • sherryvinäger

Gör så här

  1. Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg i vitlöksklyftorna och koka 30 sekunder, spola av med kallt vatten. Upprepa detta totalt tre gånger.
  2. Dela vitlöksklyftorna på mitten och ta ur stjälken.
  3. Lägg vitlök, cayennepeppar, persilja och tomatpassata i en mixer och mixa till en puré.
  4. Tillsätt löken och fortsätt mixa medan du tillsätter oljan i en tunn stråle och sedan vinägern.
  5. Smaksätt med salt, peppar och några droppar sherryvinäger.