• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Salmoretta

8 röster
30 m
1 sats
Salmoretta
Foto: Tv4

Salmoretta är en sås med sting från Valencia. Perfekt som tillbehör till grillkvällen eller middagen!

30 m
1 sats

Du behöver

  • 3 klyfta vitlök
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 msk persilja, finhackad
  • 100 g tomatpassata
  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 2 dl olivolja
  • 1 dl rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar, nymalen
  • sherryvinäger

Gör så här

  1. Koka upp en liten kastrull med vatten. Lägg i vitlöksklyftorna och koka 30 sekunder, spola av med kallt vatten. Upprepa detta totalt tre gånger.
  2. Dela vitlöksklyftorna på mitten och ta ur stjälken.
  3. Lägg vitlök, cayennepeppar, persilja och tomatpassata i en mixer och mixa till en puré.
  4. Tillsätt löken och fortsätt mixa medan du tillsätter oljan i en tunn stråle och sedan vinägern.
  5. Smaksätt med salt, peppar och några droppar sherryvinäger.
12 juli 2020