Salladswrap med hoisinkyckling
Salladswrap med hoisinkyckling
18 ingredienser
En ny variant av den klassiska fredagstacon med saftig och smakrik kyckling serverad i salladsblad med krispiga grönsaker och en underbart god kikärtskräm smaksatt med lime, ingefära, chili och soja.
Se Paul Svensson laga receptet

Ingredienser
- 400 g kycklinglårfilé (ekologisk)
- 0,75 dl hoisinsås
- 1 kålrabbi
- 0,5 gurka
- 1 morot (stor)
- 1 burk kikärtor
- 1 kruka färsk koriander
- 0,5 röd chilifrukt
- 1 klyfta vitlök
- 2 msk soja
- 1 limefrukt
- 3-4 cm färsk ingefära
- 1 msk camelinafrö (kan uteslutas eller ersättas med t ex sesamfrön)
- 3 msk camelinaolja (kan ersättas med kallpressad rapsolja)
- 0,5 dl vatten
- 1 isbergssallad
- rapsolja
- salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Salta kycklingen och bryn den i olja i en stekpanna så att den får lite färg runt om.
- Lägg kycklingen i ugnsform. Pensla dem med hoisinsås.Tillaga i ugnen ca 10-15 minuter.
- Ta ut, låt vila lite och skär sedan i strimlor.
- Häll av och skölj kikärtorna. Skala vitlöken. Skär chilin i grova bitar. Skala och skär ingefäran i grova bitar.
- Mixa kikärtor, chili, vitlök, soja, saft och finrivet skal från lime, ingefära, lite vatten och cemelinaolja till en slät kräm. Smaka av med salt och lägg upp i en skål.
- Skala kålrabbin och skrubba moroten. Skär kålrabbi, morot och gurka i tunna stavar. Lägg upp i skålar.
- Bryt fina blad av salladen. Servera i skål.
- Låt var och en runt bordet bygga sin egen “taco” i ett salladsblad med kräm, grönsaker, kyckling, koriander och camelinafrön. Njut!