Salladswrap med hoisinkyckling

POPULÄRT
koket.se
Salladswrap med hoisinkyckling
Foto: TV4
Minska matsvinnet Paul Header
Minska matsvinnet Paul Header

Salladswrap med hoisinkyckling

18 ingredienser

En ny variant av den klassiska fredagstacon med saftig och smakrik kyckling serverad i salladsblad med krispiga grönsaker och en underbart god kikärtskräm smaksatt med lime, ingefära, chili och soja.

logo
Minska matsvinnet Paul Header

Se Paul Svensson laga receptet

Ingredienser

  • 400 g kycklinglårfilé (ekologisk)
  • 0,75 dl hoisinsås
  • 1 kålrabbi
  • 0,5 gurka
  • 1 morot (stor)
  • 1 burk kikärtor
  • 1 kruka färsk koriander
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk soja
  • 1 limefrukt
  • 3-4 cm färsk ingefära
  • 1 msk camelinafrö (kan uteslutas eller ersättas med t ex sesamfrön)
  • 3 msk camelinaolja (kan ersättas med kallpressad rapsolja)
  • 0,5 dl vatten
  • 1 isbergssallad
  • rapsolja
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Salta kycklingen och bryn den i olja i en stekpanna så att den får lite färg runt om.
  3. Lägg kycklingen i ugnsform. Pensla dem med hoisinsås.Tillaga i ugnen ca 10-15 minuter.
  4. Ta ut, låt vila lite och skär sedan i strimlor.
  5. Häll av och skölj kikärtorna. Skala vitlöken. Skär chilin i grova bitar. Skala och skär ingefäran i grova bitar.
  6. Mixa kikärtor, chili, vitlök, soja, saft och finrivet skal från lime, ingefära, lite vatten och cemelinaolja till en slät kräm. Smaka av med salt och lägg upp i en skål.
  7. Skala kålrabbin och skrubba moroten. Skär kålrabbi, morot och gurka i tunna stavar. Lägg upp i skålar.
  8. Bryt fina blad av salladen. Servera i skål.
  9. Låt var och en runt bordet bygga sin egen “taco” i ett salladsblad med kräm, grönsaker, kyckling, koriander och camelinafrön. Njut!