En ny variant av den klassiska fredagstacon med saftig och smakrik kyckling serverad i salladsblad med krispiga grönsaker och en underbart god kikärtskräm smaksatt med lime, ingefära, chili och soja.
1 msk camelinafrö (kan uteslutas eller ersättas med t ex sesamfrön)
3 msk camelinaolja (kan ersättas med kallpressad rapsolja)
0,5 dl vatten
1 isbergssallad
rapsolja
salt
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Salta kycklingen och bryn den i olja i en stekpanna så att den får lite färg runt om.
Lägg kycklingen i ugnsform. Pensla dem med hoisinsås.Tillaga i ugnen ca 10-15 minuter.
Ta ut, låt vila lite och skär sedan i strimlor.
Häll av och skölj kikärtorna. Skala vitlöken. Skär chilin i grova bitar. Skala och skär ingefäran i grova bitar.
Mixa kikärtor, chili, vitlök, soja, saft och finrivet skal från lime, ingefära, lite vatten och cemelinaolja till en slät kräm. Smaka av med salt och lägg upp i en skål.
Skala kålrabbin och skrubba moroten. Skär kålrabbi, morot och gurka i tunna stavar. Lägg upp i skålar.
Bryt fina blad av salladen. Servera i skål.
Låt var och en runt bordet bygga sin egen “taco” i ett salladsblad med kräm, grönsaker, kyckling, koriander och camelinafrön. Njut!