Salladsknyten med kallrökt vildlax

POPULÄRT
Salladsknyten med kallrökt vildlax
Foto: Tv4
Sebastian Gröndal
Sebastian Gröndal

Salladsknyten med kallrökt vildlax

Av: Sebastian Gröndal

Från: Nyhetsmorgon

17 ingredienser

30 m

Smarriga salladsknyten med kallrökt vildlax, örtmajonnäs och en citrusvinägrett passar till vilken festlig middag som helst.

Ingredienser

portioner

Citrusvinägrett

  • 1 blodapelsin, saften
  • 1 msk olja (rybsolja)
  • rödvinsvinäger
  • salt

Örtmajonnäs

  • 1 msk citronsaft
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl rapsolja
  • 1 msk färsk körvel, finhackad
  • 1 msk gräslök, finhackad
  • salt

Salladstacos

  • 200 g lax, kallrökt
  • 4 rädisor, hyvlade
  • 4 msk gurka, tärnad
  • picklad rödlök
  • dill (att garnera med)
  • 2 sallad (hjärtsallad)

Gör så här

Citrusvinägrett

  1. Blanda juicen från en blodapelsin med 1 msk rybsolja och smaksätt sedan med rödvinsvinäger och salt

Örtmajonnäs

  1. Blanda samman citronsaften och äggulorna samt senapen.
  2. Tillsätt oljan lite i taget.
  3. Tillsätt sedan örterna och smaka av med salt och eventuellt mer citronsaft om så önskas.

Salladstacos

  1. Blanda samman alla ingredienser och fyll upp salladsbladen.
  2. Servera salladstacosen med örtmajonnäsen och en citrusvinägretten.