Sallad Videgård ”Olivyer style”

Sallad Videgård ”Olivyer style”
Foto: Tv4
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Sallad Videgård ”Olivyer style”

26 ingredienser

20 m + tid i kyl

Den här härliga salladen med ägg, tofu och rotfrukter får gott sällskap av ett fluffigt mayoskum.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 4 ägg, hårdkokta
  • 200 g tofu, rökt
  • 200 g kålrabbi, kokt
  • 200 g gulbeta, kokt
  • 50 g kapris
  • 200 g morot
  • 200 g potatis Amandine
  • 200 g frysta ärtor
  • 200 g saltgurka
  • 100 g gul lök, hackad
  • 0,5 citron, saften
  • 10 g havssalt
  • 5 g svartpeppar, nymalen
  • 50 g olivolja
  • 30 g grovkornig dijonsenap
  • 10 g chardonnayvinäger

Mayoskum

  • 150 g äggvita
  • 220 g äggula
  • 5 g salt
  • 20 g senap (fransk)
  • 16 g chardonnayvinäger
  • 10 g lapsang souchong te
  • 100 ml olivolja
  • 500 ml rapsolja

Servering

  • salladslök, finskuren
  • sumak

Gör så här

  1. Skär allt till salladen i likformiga bitar och blanda ihop.
  2. Mayoskum
    Mät upp alla ingredienser utom oljan i en food processor.
  3. Mixa och tillsätt oljan i en stråle under tiden.
  4. Låt mayon vila kallt i 24 timmar.
  5. Sila ner mayon i en sifon och skaka väl.
  6. Servering
    Toppa salladen med skummet och finskuren salladslök. Pudra slutligen sumak över.