Sallad Videgård ”Olivyer style”
Sallad Videgård ”Olivyer style”
26 ingredienser
20 m + tid i kyl
Den här härliga salladen med ägg, tofu och rotfrukter får gott sällskap av ett fluffigt mayoskum.
Ingredienser
- 4 ägg, hårdkokta
- 200 g tofu, rökt
- 200 g kålrabbi, kokt
- 200 g gulbeta, kokt
- 50 g kapris
- 200 g morot
- 200 g potatis Amandine
- 200 g frysta ärtor
- 200 g saltgurka
- 100 g gul lök, hackad
- 0,5 citron, saften
- 10 g havssalt
- 5 g svartpeppar, nymalen
- 50 g olivolja
- 30 g grovkornig dijonsenap
- 10 g chardonnayvinäger
Mayoskum
- 150 g äggvita
- 220 g äggula
- 5 g salt
- 20 g senap (fransk)
- 16 g chardonnayvinäger
- 10 g lapsang souchong te
- 100 ml olivolja
- 500 ml rapsolja
Servering
- salladslök, finskuren
- sumak
Gör så här
- Skär allt till salladen i likformiga bitar och blanda ihop.
Mayoskum
- Mät upp alla ingredienser utom oljan i en food processor.
- Mixa och tillsätt oljan i en stråle under tiden.
- Låt mayon vila kallt i 24 timmar.
- Sila ner mayon i en sifon och skaka väl.
Servering
- Toppa salladen med skummet och finskuren salladslök. Pudra slutligen sumak över.