Sallad på rödkål och purpurkål

Fredrik Eriksson ny

Sallad på rödkål och purpurkål

13 ingredienser

15 min

Den här juliga salladen passar perfekt som fräscht inslag på buffébordet.

Ingredienser

portioner4 - 6

Vinägrett

  • 0,5 dl soja
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk flytande honung
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk sesamolja
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk schalottenlök, finhackad

Sallad

  • 0,25 rödkål
  • 6 stjälkar grönkål (purpurkål)
  • 2 äpplen ingrid marie, i tunna klyftor
  • salt
  • nymalen vitpeppar
  • 1 msk rostade sesamfrön

Gör så här

Vinägrett

  1. Blanda samman vinägretten.

Sallad

  1. Finstrimla rödkålen samt repa grönkålen eller purpurkålen.
  2. Skiva äpplena fint.
  3. Vänd ner vinägretten så att allt blir marinerat. Jobba runt salladen i ca 5 minuter. Ju längre den ligger desto mindre crunch blir kvar.
  4. Toppa med sesamfrön.