Sallad med varmrökt lax

koket.se
Sallad med varmrökt lax
Foto: TV4
Maria Zihammou profilbild ny
Maria Zihammou profilbild ny

Sallad med varmrökt lax

15 ingredienser

20 m

"Matig sallad med sydfransk inspiration där tonfisk bytts ut mot varmrökt lax. Fantastiskt gott tillsammans med dressingen som smaksätts med dijonsenap." /Maria Zihammou

Se Maria Zihammou laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g färskpotatis (eller delikatesspotatis)
  • 4 ägg
  • 150 g haricots verts
  • 1 gemsallad (eller krispsallad)
  • 1 rödlök
  • 3 tomater
  • 300 g varmrökt lax
  • 1 dl svarta oliver, urkärnade

Fransk dijonvinägrett

  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 citron, pressad saft
  • 1 tsk flytande honung
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen svalna och dela dem i mindre bitar.
  2. Koka under tiden äggen i 6-7 minuter tills gulan är krämig.
  3. Skölj äggen med kallt vatten innan du skalar dem och delar dem i klyftor.
  4. Koka bönorna i lättsaltat vatten i några minuter. Skölj dem sedan med kallt vatten och låt rinna av ordentligt.
  5. Plocka och skölj salladen och dela bladen i mindre bitar.
  6. Skala samt dela löken och skär den i tunna skivor.
  7. Dela tomaterna i mindre bitar.
  8. Plocka loss laxen från skinnet och dela laxbitarna i mindre delar.
  9. Varva alla grönsaker med lax och oliver i en bunke.
  10. Toppa med ägghalvor och oliver.
  11. Blanda samman alla ingredienser till dressingen och häll den över salladen.