Sallad med varmrökt lax
Sallad med varmrökt lax
15 ingredienser
20 m
"Matig sallad med sydfransk inspiration där tonfisk bytts ut mot varmrökt lax. Fantastiskt gott tillsammans med dressingen som smaksätts med dijonsenap." /Maria Zihammou
Se Maria Zihammou laga receptet

Ingredienser
- 500 g färskpotatis (eller delikatesspotatis)
- 4 ägg
- 150 g haricots verts
- 1 gemsallad (eller krispsallad)
- 1 rödlök
- 3 tomater
- 300 g varmrökt lax
- 1 dl svarta oliver, urkärnade
Fransk dijonvinägrett
- 2 msk dijonsenap
- 0,5 citron, pressad saft
- 1 tsk flytande honung
- 2 msk rödvinsvinäger
- 4 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
Gör så här
- Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt potatisen svalna och dela dem i mindre bitar.
- Koka under tiden äggen i 6-7 minuter tills gulan är krämig.
- Skölj äggen med kallt vatten innan du skalar dem och delar dem i klyftor.
- Koka bönorna i lättsaltat vatten i några minuter. Skölj dem sedan med kallt vatten och låt rinna av ordentligt.
- Plocka och skölj salladen och dela bladen i mindre bitar.
- Skala samt dela löken och skär den i tunna skivor.
- Dela tomaterna i mindre bitar.
- Plocka loss laxen från skinnet och dela laxbitarna i mindre delar.
- Varva alla grönsaker med lax och oliver i en bunke.
- Toppa med ägghalvor och oliver.
- Blanda samman alla ingredienser till dressingen och häll den över salladen.