Sallad med smashed kroketter, kyckling och chilimajonnäs

NYHET
Sallad med smashed kroketter, kyckling och chilimajonnäs
Foto: TV4
Filip Poon - porträtt KM 2023
Filip Poon - porträtt KM 2023

Sallad med smashed kroketter, kyckling och chilimajonnäs

21 ingredienser

En maxad sallad med gyllene potatiskroketter som får extra crunch i ugnen, marinerad kyckling och en krispig salladsbas. Lägg upp allt i en stor skål och toppa med het chilimajonnäs och du har en underbart god, matig och bjudvänlig sallad.

Ingredienser

Smashed kroketter

  • 1 förp potatiskroketter (á 800g)
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk vitlökspulver
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt
  • peppar

Sojakyckling

  • 4 kycklingbröstfiléer
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1 msk vitlökspulver
  • salt

Grönsaker och salladsbas

  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 2 morötter, tunt hyvlad eller strimlad
  • 1 fänkål, tunt hyvlad (liten)
  • 3 dl vitkål, tunt skivad
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 1 msk sesamfrön, rostade
  • 1 förp salladsmix (á 225 g)

Chilimajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk sriracha
  • 1 tsk sesamolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Lägg kroketterna på en plåt och rosta i 20 minuter tills de är gyllenbruna.
  2. Blanda soja, honung och vitlökspulver i en skål. Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Häll på marinaden och vänd runt kycklingen i den.
  3. Sätt in kycklingen i ugnen och tillaga ca 20 minuter (detta görs samtidigt som kroketterna tillagas).
  4. Ta ut plåten med kroketterna. Krossa kroketterna lätt med en gaffel eller botten av ett glas. Ringla över olja och strö över vitlökspulver, timjan, salt och peppar. Rosta ytterligare 10 minuter tills de är krispiga.
  5. Lägg den tunt skivade rödlöken i iskallt vatten och låt stå några minuter.
  6. Blanda ihop ingredienserna till chilimajonnäsen. Smaka av.
  7. Lägg salladsmix, grönsaker, avrunnen rödlök och koriander på ett fat eller i skålar. Toppa med skivad kyckling och smashade kroketter. Ringla över chilimajonnäs och strö över sesamfrön.