Sallad med rostad sötpotatis, halloumi och belugalinser

115 röster
ca 30 m
4
ca 30 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 3 sötpotatisar
  • rapsolja
  • 2 dl belugalinser
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 1 rödlök
  • 0,5 chili
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 lime
  • 1 kruka koriander
  • 70 g spenat
  • 2 msk rostade hasselnötter
  • 2 avokado
  • 200 g halloumi
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela sötpotatisen i mindre bitar, blanda med 3 msk olja och rosta i ugnen tills de är gyllene, ca 20 min.
  2. Koka linserna efter anvisningarna på paketet.
  3. Hacka rödlök och chili smått. Hacka koriander grovt.
  4. Blanda rostad sötpotatis, linser, rödlök, chili, riven vitlök, spenat, olivolja och pressad lime i en bunke och rör runt. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med hasselnötter.
  5. Skiva halloumi, stek den i rapsolja och servera med sallad och avokado!
7 januari 2017

Fler goda recept