Frasiga och nyfriterade små jordnötsbollar gör den här salladen till något extra. De är också mycket goda som tilltugg. Saltade jordnötter går bra att använda om man spolar av saltet först. Receptet kommer från Nigeria.
Spola av eventuellt salt från jordnötterna och torka dem på hushållspapper. Lägg nötterna i en mixer och kör till en puré. Häll nötmassan i en skål och rör i vattnet, lite i taget, till en tjock smet.
Hetta upp oljan i en gryta så att det sisslar när man släpper ner ett kryddfrö. Forma små platta bollar med en tesked och lägg ner dem i matoljan. Fritera i 3-4 minuter tills bollarna är gyllenbruna. Ta upp dem med en hålslev och lägg dem på hushållspapper att rinna av.
Skölj och dela krassen eller salladen i bitar. Kärna ur och strimla paprikorna och skala och skiva löken. Blanda grönsakerna på ett fat och krydda med chilipulver, peppar och salt. Lägg på jordnötsbollarna och servera genast.