Sallad med äpple och blekselleri

Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018

Sallad med äpple och blekselleri

0

4 steg att laga

9 ingredienser

10 m

En god sallad med äpple, blekselleri och tryffel är ett perfekt tillbehör till middagen.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner
  • 3 äpple (stora syrliga)
  • 1 knippe stjälkselleri (liten)
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 msk hasselnötsolja
  • citronsaft (några droppar)
  • salt
  • vitpeppar, från kvarn
  • 1 tryffel (liten från Gotland)

Gör så här

  1. Skölj och tärna äpplena och stängerna från sellerin fint (lika delar eller efter smak).
  2. Blanda majonnäs med matlagningsyoghurt och hasselnötsolja.
  3. Vänd i äpplena och sellerin. Krydda efter smak och blanda.
  4. Riv över tryffel efter behag.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julklappstips

11 klassiska julklappar för alla smaker

Tips!

Läs mer