Saffranssill

11 röster
4
Saffranssill
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Passar utmärkt på julbordet, fast både sill och saffran är ju egentligen gott året om ...

Visa mer
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl majonnäs
  • 1 msk ättikslag (från sillen)
  • 5 cm purjolök
  • 0,5 äpple
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm cayennepeppar
  • 250 g inlagda sillfiléerskuren i bitar och väl avrunnen
  • 0,5 g saffran

Gör så här

  1. Skala, kärna ur och finhacka äpplet. Skölj purjolöken och skiva fint. Skala och hacka också vitlöksklyftan.
  2. Blanda alla ingredienser till såsen och vänd ner sillbitarna. Låt allt stå kallt och dra ett par timmar.
  3. Servera på hårt bröd, gärna med lite rödlök på toppen.
4 december 2009
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept