Saffranspannacotta med rårörda lingon och popcorn

Saffranspannacotta med rårörda lingon och popcorn
Foto: TV4

Saffranspannacotta med rårörda lingon och popcorn

Av: Niklas - Gnosjö

Från: Halv åtta hos mig

11 ingredienser

45 min + tid i kylen

Len gräddkräm med smak av saffran, syrliga lingon och karamelliserade popcorn är en perfekt dessert att runda av en god middag med. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Saffranspannacotta

  • 5 dl vispgrädde
  • 2 gelatinblad
  • 0,5 g saffran
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 vaniljstång

Rårörda lingon

  • 150 g frysta lingon
  • 0,5 dl strösocker

Karamelliserade popcorn

  • 2-3 dl popcorn (poppade)
  • 1 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • salt

Gör så här

Håll skärmen tänd

Saffranspannacotta

  1. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda ihop vaniljstång, grädde, saffran och socker.
  2. Låt koka upp under omrörning. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten under tiden.
  3. Ta av från plattan och tillsätt gelatinblad som kramas ur ordentligt. Häll upp pannacottan i formar och låt stå i kylen i minst 3 timmar innan servering.

Rårörda lingon

  1. Blanda ihop de frysta lingonen med socker. Under tiden de tinar, rör om då och då. Klart!

Popcorn

  1. Smält smör och socker i en kastrull på medelhög värme tills blandningen får en gyllenbrun färg. Blanda sedan ihop med popcorn. Toppa med lite salt.

Servering

  1. Servera pannacottan med rårörda lingon och karamelliserade krispiga popcorn.