Saffranspannacotta med rårörda lingon och popcorn

Saffranspannacotta med rårörda lingon och popcorn
Foto: TV4

Saffranspannacotta med rårörda lingon och popcorn

1

11 ingredienser

45 min + tid i kylen

Len gräddkräm med smak av saffran, syrliga lingon och karamelliserade popcorn är en perfekt dessert att runda av en god middag med. 

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten där är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4

Saffranspannacotta

  • 5 dl vispgrädde
  • 2 gelatinblad
  • 0,5 g saffran
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 vaniljstång

Rårörda lingon

  • 150 g frysta lingon
  • 0,5 dl strösocker

Karamelliserade popcorn

  • 2-3 dl popcorn (poppade)
  • 1 msk smör
  • 2 msk strösocker
  • salt

Gör så här

  1. Saffranspannacotta
    Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda ihop vaniljstång, grädde, saffran och socker. Låt koka upp under omrörning. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten under tiden. Ta av från plattan och tillsätt gelatinblad som kramas ur ordentligt. Häll upp pannacottan i formar och låt stå i kylen i minst 3 timmar innan servering.
  2. Rårörda lingon
    Blanda ihop de frysta lingonen med socker. Under tiden de tinar, rör om då och då. Klart!
  3. Popcorn
    Smält smör och socker i en kastrull på medelhög värme tills blandningen får en gyllenbrun färg. Blanda sedan ihop med popcorn. Toppa med lite salt.
  4. Servering
    Servera pannacottan med rårörda lingon och karamelliserade krispiga popcorn.