Saffranspannacotta med physalis

Saffranspannacotta med physalis
Foto: TV4

Saffranspannacotta med physalis

Av: Houda - Halmstad

Från: Halv åtta hos mig

6 ingredienser

20 m + 3 h

Krämig saffranspannacotta som toppas med physalis.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 2 gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 0,5 g saffran
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • 1 ask physalis

Gör så här

  1. Låt gelatinet ligga i vatten i ca 5 minuter.
  2. Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull.
  3. Ta upp och lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter. Låt svalna och tillsätt vaniljsockret.
  4. Häll upp i formar eller i glas. Låt stelna i kylen i minst 3 timmar. Garnera med physalis.