Saffransmousse med brynt pepparkakssmul

koket.se
Saffransmousse med brynt pepparkakssmul
Foto: TV4
Fredrik Nylén porträtt 2021
Fredrik Nylén porträtt 2021

Saffransmousse med brynt pepparkakssmul

9 ingredienser

30 min

En blixtsnabb dessert till julbordet med få ingredienser som kanske redan finns hemma i jultider. Gott och enkelt och vem vill inte avsluta julbordet med en snabb söt dessert.

logo
Fredrik Nylén porträtt 2021

Se Fredrik Nylén laga receptet

Ingredienser

portioner
  • ca 18 pepparkakor
  • 50 g smör
  • 1 tsk vatten
  • 0,5 g saffran
  • 200 g färskost
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl florsocker
  • granatäpple
  • färsk citronmeliss

Gör så här

  1. Mixa pepparkakorna.
  2. Bryn smöret genom att lägga det i en kastrull och låta det smälta helt. Fortsätt sjuda smöret tills det får en ljusbrun färg och börjar dofta knäckigt gott. Låt svalna.
  3. Blanda smöret med pepparkakssmulet.
  4. I en bunke, ha i vatten och saffran och låt stå ett par minuter.
  5. Blanda i färskost, vispgrädde och florsocker. Vispa riktigt fluffigt.
  6. Pilla ut kärnorna från granatäpplet.
  7. Lägg pepparkakssmul i botten på ett glas/serveringsfat. Toppa med moussen.
  8. Garnera med granatäpple och citronmeliss.