Saffranslag till julbaket

Saffranslag till julbaket
Foto: Alexander Pelli
Alexander Pelli
Alexander Pelli

Saffranslag till julbaket

30

4 ingredienser

10 m + 2 veckor

”Istället för att använda torra pistiller gör vi i bagarbranschen en saffranslag månader innan julbaket för att få ut så mycket smak och färg som möjligt. 0,5 g saffran är ungefär 1 msk lag.” /Alexander Pelli

Ingredienser

portioner1 sats
  • 3 g saffran, gärna pistiller
  • 15 g cognac (eller rom)
  • 40 g vatten
  • 50 g strösocker

Gör så här

  1. Blötlägg saffranet i spriten och låt dra i 1-2 veckor.
  2. När saffranet dragit färdigt kokar du upp vatten med socker och häller över blötläggningen. Låt stå mellan 3-7 dagar till innan användning.
  3. Dosering 0,5 g saffran (1 påse) är ca 1 msk saffranslag eller 18 g lag. Så istället för 1 påse saffran tillsätter du bara 1 msk saffranslag i ditt recept. Se till att röra i lagen innan användning.