Saffranskokta päron

0 röster
4
Saffranskokta päron
Foto: TV4

Lysande gula och med en intensiv saffranssmak känns dessa päron mycket jullika. Mycket goda som dessert till glass. Har du inte gråpäron, använd andra fasta, små päron.

Visa mer
4

Du behöver

  • 1,5 kg små gråpäron
  • 3 dl strösocker
  • 7 dl vatten
  • 0,75 g saffran (1 1/2 paket)
  • 1 kanelstång
  • 0,5 citron i skivor

Gör så här

  1. Blanda socker, vatten, saffran, kanel och citron till lagen och koka upp. Ta av från plattan.
  2. Skala päronen. Låt skaftet sitta kvar. Lägg päronen i lagen allteftersom de blir klara så mörknar de inte. Koka upp lagen med päronen. Låt sjuda tills päronen är mjuka, det kan ta allt mellan 5 och 20 minuter beroende på hur mjuka de är från början.
  3. Ta upp päronen och lägg i en skål. Koka ihop lagen något och häll över päronen. Låt svalna.
26 januari 2009

Laddar fler recept