Saffranskakor med apelsin

Saffranskakor med apelsin
Foto: Tv4
Alexander Pelli
Alexander Pelli

Saffranskakor med apelsin

9

8 ingredienser

30 m

”Underbart spröda kakor med fantastisk smak av både saffran och apelsin, en ny och god julklassiker kanske. Har du inte potatismjöl går majsstärkelse lika bra att använda, 1 dl potatismjöl är lika mycket som 1,5 dl majsstärkelse. Lycka till!” /Alexander Pelli
Tips! Här hittar du recept på hur du gör en saffranslag >>

Ingredienser

portioner1 sats
  • 240 g vetemjöl [4 dl]
  • 80 g potatismjöl [1 dl]
  • 200 g smör
  • 100 g strösocker [1,1 dl]
  • 27 g saffranslag (alt 0.75 g saffran) [1,8 msk]
  • 12 g apelsinskal
  • 2,5 g bakpulver [0,5 tsk]
  • 4 g salt [0,6 tsk]

Gör så här

  1. Blanda samman alla ingredienser tills du har en smidig deg.
  2. Rulla kakorna till stänger och ställ i kylen för att stelna.
  3. Skär ca 0,5 cm tjocka skivor och pressa en gaffel mot ena halvan av kakan.
  4. Baka i 10-12 minuter på 180-200 grader beroende på ugn.