Saffranscroissanter med pistagefyllning

ca 3 h + 1 dygn
Spela video Saffranscroissanter med pistagefyllning
Foto: TV4

Pistage och saffran är en läcker och ganska beprövad kombination 

Tips! Här hittar du ett recept på saffranspulp.

13 december 2015
ca 3 h + 1 dygn

Du behöver

Pistagemassa

  • 100 g pistagenötter
  • 500 g vatten
  • 130 g strösocker
  • 100 g smör
  • 2 droppar apelsinblomsvatten
  • 0,5 apelsin, finrivet skal

Saffranscrossianter

  • 900 g vetemjöl
  • 90 g socker
  • 20 g salt
  • 30 g jäst
  • 20 g honung
  • 550 g vatten
  • 10 g saffranspulp
  • 500 g smör, för inkavling

Gör så här

  1. Pistagemassa
    Lägg pistagenötterna i en skål med vattnet, ca 40 grader, så att nötterna täcks. Täck med plastfolie och låt dra i rumstemperatur i ett dygn.
  2. Sila bort vattnet från nötterna. Häll över sockret och mixa i en matberedare till en massa.
  3. Tillsätt smör, apelsinblomsvatten samt rasp av apelsin och mixa igen helt slätt.
  4. Croissantdeg
    Kör alla ingredienserna utom smöret till en smidig deg ca 3-4 minuter. Låt ligga i kylen och vila ca 1 timme. Kavla ut degen och vik in smöret.
  5. Kavla sedan 3 stycken 3-slag på degen och låt vila i kyl ca 30-40 minuter så att spänningen släpper. Kavla sedan ut degen 2 cm tjock.
  6. Skär ut som trekanter och rulla dem med pistagefyllning i mitten. Låt jäsa ca 90 minuter under plast i rumstemperatur. Pensla med ägg och strö lite pistage ovanpå.
  7. Baka i 180 grader ca 20 minuter.
  8. Dra av på galler och låt svalna.
Kommentera receptet
Presenteras av Kökets favoriter

Kavlar från kända varumärken

Kavlar från kända varumärken Se fler

Fler goda recept