Minestronesoppa med minipasta

Minestronesoppa
Foto: Fredrik Sandin Carlson

Minestronesoppa med minipasta

14 ingredienser

30 min

En matig vegetarisk soppa med smak av Italien.

Ingredienser

portioner
  • 200 g kidneybönor
  • 5 potatisar (små)
  • 2 morötter
  • 1 selleristjälken
  • 1 zucchini
  • 0,5 purjolök
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 4 msk olivolja
  • 1 förp tomat
  • 150 g minipasta
  • 0,5 grönsaksbuljongtärning
  • 2 l vatten
  • 4 skivor lantbröd

Gör så här

  1. Ansa och skala potatisen, grönsakerna och löken. Skär allt i skivor, potatisen och morötterna i lite tunnare skivor än de övriga grönsakerna. Skölj kidneybönorna i ett durkslag.
  2. Plocka upp tomaterna ur tomatjuicen och tärna dem grovt. Svetta alla grönsakerna utom bönorna i en rymlig kastrull med lite olivolja utan att de får färg. Slå på vatten, grönsaksbuljong och tomaterna och låt sjuda i ca 15 minuter.
  3. Koka under tiden pastan "al dente", spola den kall och ställ åt sidan. Rör ner kidneybönorna och pastan i grytan med grönsakerna. Smaksätt med salt och peppar och gör ett snabbt uppkok. Servera med en skiva grillat lantbröd och gärna pesto.