Minestronesoppa med minipasta

Foto: Fredrik Sandin Carlson
Minestronesoppa med minipasta
14 ingredienser
30 min
En matig vegetarisk soppa med smak av Italien.
Ingredienser
- 200 g kidneybönor
- 5 potatisar (små)
- 2 morötter
- 1 selleristjälken
- 1 zucchini
- 0,5 purjolök
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 4 msk olivolja
- 1 förp tomat
- 150 g minipasta
- 0,5 grönsaksbuljongtärning
- 2 l vatten
- 4 skivor lantbröd
Gör så här
- Ansa och skala potatisen, grönsakerna och löken. Skär allt i skivor, potatisen och morötterna i lite tunnare skivor än de övriga grönsakerna. Skölj kidneybönorna i ett durkslag.
- Plocka upp tomaterna ur tomatjuicen och tärna dem grovt. Svetta alla grönsakerna utom bönorna i en rymlig kastrull med lite olivolja utan att de får färg. Slå på vatten, grönsaksbuljong och tomaterna och låt sjuda i ca 15 minuter.
- Koka under tiden pastan "al dente", spola den kall och ställ åt sidan. Rör ner kidneybönorna och pastan i grytan med grönsakerna. Smaksätt med salt och peppar och gör ett snabbt uppkok. Servera med en skiva grillat lantbröd och gärna pesto.