Nubberöra

18 röster
10 min
4
Nubberöra
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En riktig klassiker!

Visa mer
10 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 1 förp matjessill
  • 4 ägg
  • 0,5 gul lök
  • 0,5 röd lök
  • 2 dl majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 förp röd stenbitsrom
  • 1 knippe dill
  • 1 knippe persilja

Till servering:

  • knäckebröd

Gör så här

  1. Hårdkoka äggen.
  2. Häll av sillspadet och dela sillen i centimeterstora bitar.
  3. Finhacka löken och lägg ner den och sillen i en bunke.
  4. Tillsätt alla ingredienser utom ägg och persilja och blanda ihop.
  5. Lägg upp röran på knäckebrödsskivor och garnera med hackat ägg och persilja.
  6. Servera gärna med öl och snaps.
25 augusti 2008
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept