Bruschetta

0 röster
20 min
4
Bruschetta
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En italiensk klassiker som kan göras stor som en middagsmacka eller liten som tilltugg.

Visa mer
20 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 kvisttomater
  • 125 g buffelmozzarella
  • 2 skivor italienskt lantbröd
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 knippe bladpersilja
  • salt
  • peppar
  • olivolja

Gör så här

  1. Gnid in brödet i olivolja med en av vitlöksklyftorna och stek det i pannan eller grilla i ugn. Dela brödet på hälften diagonalt och lägg åt sidan.
  2. Skär tomaterna i tärningar och lägg i en bunke. Pressa i resten av vitlöken. Hacka persiljan och rör i. Droppa i olivolja efter smak och salta och peppra.
  3. Kvarta mozzarellan. Lägg upp brödet på ett fat, lägg på tomatröran och toppa med mozzarellan.
4 september 2008
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept