Sabayonne med färska bär

Pontus Frithiof

Sabayonne med färska bär

5 ingredienser

30 m

Sabayonne är en fantastisk dessert där du vispar ihop en härlig kräm på ägg, socker, vanilj och vitt vin. Serveras med färska bär!

Dryck: 5364 Dr. Losen Riesling 2013, Tyskland

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 3 äggulor
  • 1,5 dl vitt vin
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 vaniljstång
  • 1,5 dl vispgrädde

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur vaniljfröna från halva stången.
  2. Slå äggulor, socker, vanilj och vitt vin över ett varmt vattenbad tills alla luftbubblor försvinner och det blir en tjock kräm.
  3. Kyl sedan ned krämen under vispning. Blanda med lätt vispad grädde.
  4. Servera med färska bär, eller det som passar dig och säsongen bäst.