Ryggbiff med rotfruktsgratäng och pepparsås

17 röster
60 m
4

Lyxig bjudmiddag! Ryggbiff, kastanjechampinjoner och sparris med en krämig rotfruktsgratäng och pepparsås.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
60 m
4

Du behöver

Rotfruktsgratäng

  • 350 g potatis
  • 200 g morötter
  • 200 g palsternacka
  • 1,5 gul lök
  • 5 dl grädde
  • 1 dl färsk persilja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • 2 klyftor vitlök, pressade
  • gratängost, efter smak

Pepparsås

  • 1 schalottenlök
  • 1 msk grovmalen peppar
  • 3 msk smör
  • 3 dl grädde
  • 1,5 msk tomatpuré
  • 2 msk soja
  • 1 dl crème fraiche

Servering

  • 8 sparrisar
  • 5 kastanjechampinjoner
  • 4 skivor ryggbiff, ca 150-200 g/st

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skiva rotfrukterna och löken, lägg dessa i en ugnsfast form. Blanda grädden, persilja, salt, peppar och vitlök och häll blandningen över rotfrukterna i formen. Strö på ost efter smak och gratinera i ugnen i 50 min.
  3. Gör såsen. Finhacka schalottenlöken och fräs tillsammans med peppar i smöret. Tillsätt grädde, tomatpuré, soja och crème fraiche. Låt sjuda i 10-12 minuter.
  4. Koka sparrisen 5-10 minuter och stek sedan tillsammans med de hackade kastanjechampinjonerna.
  5. Stek biffen ca 2 min per sida och servera med gratängen, såsen, sparrisen och svampen.
24 oktober 2016

laddar fler recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

laddar

laddar recept

Laddar fler recept