Jordgubbsbakelse

Jordgubbsbakelse
Foto: Charlotte Gawell
Rune Kalf Hansen
Rune Kalf Hansen

Jordgubbsbakelse

Av: Rune Kalf Hansen

Från: Nyhetsmorgon

4 ingredienser

Tanken med den här boken är att det ska vara enkelt, att man ska kunna lita på bra råvaror. Som här. Gör gärna en större mängd mandelkakor, de är goda till eb ostbit och håller sig länge.

Ingredienser

portioner
  • 1 l jordgubbar
  • 100 g mörk choklad 70 %
  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g mandelmassa

Gör så här

  1. Dela chokladen i bitar. Värm grädden och chokladen i en kastrull iunder omrörning tills chokladen smält. Häll chokladgrädden i en skål och låt den svalna. Ställ den kallt.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Kavla ut mandelmassan runt, använd lite florsocker så att den inte fastnar. Skär ut 8 kvadrater och lägg dem på en smord plåt. Grädda cirka 5 minuter. Låt svalna.
  4. Vispa hastigt chokladgrädden luftigt.
  5. Lägg ihop mandelkakorna två och två med chokladgrädde emellan. Läghg rensade jordgubbar ovanpå och servera dem som blir över bredvid.