Ruccolasoppa med parma- och parmesanchips

Ruccolasoppa med parma- och parmesanchips
Foto: Tv4

Ruccolasoppa med parma- och parmesanchips

Av: Susanne - Malmö

Från: Halv åtta hos mig

15 ingredienser

45 m

Soppa på ruccula och parmesanost blir en god och lyxig förrätt. Servera med krispig parmaskinka och permesanchips.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Ruccolasoppa

  • 1 gul lök (eller 2 schalottenlökar)
  • 1 msk smör
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk vetemjöl
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2-3 dl parmesanost, riven
  • ca 100 g rucolasallad
  • 1 krm salt
  • peppar
  • 1 krm cayennepeppar
  • ev tabasco
  • 12 pumpakärnor

Parmachips

  • 12 skivor parmaskinka

Parmesanchips

  • 2 dl parmesanost, riven

Gör så här

Ruccolasoppa

  1. Skala och hacka löken och smält smöret. Lägg i den hackade löken i smöret och pressa en vitlöksklyfta. Fräs tills löken är genomskinlig.
  2. Pudra över 1 msk mjöl och rör om. Slå på lite av buljongen och red av soppan.
  3. Häll därefter på resten av buljongen och grädden och koka upp och låt koka ett par minuter.
  4. Tillsätt den rivna osten samt ruccola och mixa allting slätt med en stavmixer. Smaka av med salt, peppar, cayennepeppar och eventuellt lite tabasco.
  5. Garnera med lite ruccola och några pumpakärnor.

Parmachips

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Bred ut parmaskinkan på en plåt med bakplåtspapper. Torka i ugnen 5-15 minuter beroende på skivornas tjocklek.

Parmesanchips

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Riv parmesanosten. Placera i högar på ett bakplåtspapper. Grädda i ugn cirka 5 minuter.