Roti bröd


Foto: TV4
Roti bröd
4 ingredienser
1 h
Det här enkla brödet går både snabbt att baka och blir ett perfekt tillbehör till middagen.
Se Martin Löf laga receptet

Ingredienser
- 375 g fullkornsmjöl (chakkii atta, använd stenmalet fulkornsmjöl av vete)
- 1 tsk salt
- 250 ml vatten, fingervarmt
- 1 msk rapsolja
Gör så här
- Blanda mjöl, salt, vatten och olja i en bunke.
- Knåda och dra runt alltsammans med fingrarna i bunken till en smidig deg i 5–6 minuter.
- Låt sedan degen vila i bunken med en fuktig duk i 30 minuter.
- Knåda degen ytterligare några minuter.
- Dela sedan upp degen i bitar som väger ca 35–37 g. Rulla bitarna till runda och släta bullar och lägg under duken.
- Värm upp en stekpanna till medelvärme.
- Mjöla en bulle i taget och kavla ut till tunna, jämna och runda bröd. Det är viktigt att bröden är jämnt utkavlade.
- Lägg brödet i stekpannan i ca 30 sekunder tills du ser bubblor. Vänd brödet sedan om. Grädda andra sidan tills den börjar få gyllene färg (lite längre än den första sidan).
- Vänd sedan tillbaka till andra sidan och tryck på brödet med en ihopvirad kökshandduk tills den börjar resa sig. Vänd sedan tillbaka till andra sidan och grädda lite till.
- Pensla bröden med smör och lägg under under en handduk så de håller sig varma och mjuka.
- Doppa bröden i exempelvis tomatsmörsås och njut.