Mustig och klar skördesoppa smaksatt med röd curry för hetta och dill som är en av Toms bästa smaksättare. Servera gärna med en klick crème fraiche och ett gott bröd till.
2 kokta gulbetor, skalade och delade i fina klyftor
1 spetskål
Garnering
dillvippa
Gör så här
Soppgrund
Skala och skiva lök och hacka vitlök. Fräs med olja, röd curry och tomatpuré. Låt koka ihop med vinet.
Lägg i buljongtärning, krondill och vatten. Låt koka ihop något.
Grönsaker
Dela allt i mindre bitar (förutom gulbetan). Koka perfekt mjuka i saltat vatten, lägg ner spetskålen mot slutet av koktiden eftersom den kräver kortast koktid. Häll av.
Smaka av soppgrunden med salt. Plocka bort krondillen och lägg i de nykokta grönsakerna samt de klyftade gulbetorna vid servering. Garnera med dillvippor.