Rotfruktssoppa med röd curry och krondill

10 röster
30 min
4

Mustig och klar skördesoppa smaksatt med röd curry för hetta och dill som är en av Toms bästa smaksättare. Servera gärna med en klick crème fraiche och ett gott bröd till. 

Visa mer
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Soppgrund

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 msk röd currypasta
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vitt vin, torrt
  • 1 knippe krondill, uppbunden med bindgarn.
  • 1,5 grönsaksbuljongtärning
  • 8 dl vatten
  • olja, till fräsning
  • salt

Grönsaker till soppan

  • 1 rotselleri, skalad
  • 2 morötter, skalade
  • 2 palsternackor, skalade
  • 2 kokta gulbetor, skalade och delade i fina klyftor
  • 1 spetskål

Garnering

  • dillvippor

Gör så här

  1. Soppgrund
    Skala och skiva lök och hacka vitlök. Fräs med olja, röd curry och tomatpuré. Låt koka ihop med vinet.
  2. Lägg i buljongtärning, krondill och vatten. Låt koka ihop något.
  3. Grönsaker
    Dela allt i mindre bitar (förutom gulbetan). Koka perfekt mjuka i saltat vatten, lägg ner spetskålen mot slutet av koktiden eftersom den kräver kortast koktid. Häll av.
  4. Smaka av soppgrunden med salt. Plocka bort krondillen och lägg i de nykokta grönsakerna samt de klyftade gulbetorna vid servering. Garnera med dillvippor.
22 september 2018

Laddar fler recept