Rostbiff med krämig potatissallad
Rostbiff med krämig potatissallad
18 ingredienser
50 min
Stefans bästa recept på potatissallad är en krämig variant med smak av dill, kapris och vitlök. Tillsammans med färdigskuren rostbiff, inlagd pressgurka och krispiga krutonger blir det en middag med smak av sommar.
Se Stefan Ekengren laga receptet

Ingredienser
- 500 g rostbiff, i skivor
Potatissallad
- 600 g potatis, skrubbad och kokt
- 2 salladslökar
- 1 knippe färsk dill
- 0,5 dl kapris
- 1 klyfta vitlök (liten)
- 1 dl grekisk yoghurt
- 1 ägg
- 1 citron, färskpressad saft
- 3 dl rapsolja
Pressgurka
- 1 gurka
- 0,5 dl ättiksprit 12 %
- 1 dl strösocker
- 1,5 dl vatten
- salt
- svartpeppar, från kvarn
Krutonger
- 2 skivor levainbröd, tärnat
- olivolja
Gör så här
Pressgurka
- Skär gurkan i skivor. Lägg ut dem i en djup tallrik, salta och ställ under press.
- Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Ta från värmen och låt svalna helt.
- Häll av vätskan från gurkan och lägg gurkan i ättikslagen.
Krutonger
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skär brödet i tärningar. Lägg i en ugnssäker form och vänd runt med lite olivolja. Salta och peppra. Rosta i ugnen ca 10 minuter.
Potatissallad
- Skrubba och koka potatisen i saltat vatten (1 msk salt per liter vatten). Häll av och låt svalna.
- Strimla salladslöken. Hacka dillen grovt. Skär potatisen i grova bitar. Lägg potatis, salladslök, kapris och hälften av dillen i en bunke.
- Mixa ihop yoghurt, ägg, vitlök och citronjuice. Tillsätt olja i en tunn stråle under fortsatt mixning. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Blanda ner yoghurtmajonnäsen i bunken med potatisblandningen, smaka av en sista gång med salt och nymalen svartpeppar.
- Servera den krämiga potatissalladen med rostbiff och pressgurka. Toppa med krutonger.