Rostade jordärtskockor och potatis med marinerade tomater

30 röster
1 h
4

Rostade rotfrukter med marinerade tomater är en enkel rätt att laga, men den bli oerhört smakrik och god! Perfekt tillbehör till helgens middag.

Visa mer
1 h
4
4 portioner

Du behöver

Rostade jordärtskockor och potatis

  • 4-6 jordärtskockor
  • 4-6 potatisar (amandine)
  • 2 gula lökar
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 klyfta vitlök

Marinerade tomater

  • 15 tomater (små)
  • 1 chilifrukt
  • 1 kruka persilja
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk sherryvinäger
  • 1 tsk honung
  • salt
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Rostade jordärtskockor och potatis
    Borsta jordärtskockan och potatisen och skala löken.
  2. Skiva rotfrukterna grovt i ca 1 cm tjocka skivor.
  3. Lägg skivorna i en bunke, vänd ner olivoljan, salt, svartpeppar och skivad vitlök.
  4. Rosta på 225 grader i ca 30 minuter, de ska få färg men ha lite konsistens kvar.
  5. Marinerade tomater
    Skär tomaterna i fyra delar och finhacka chilin samt hacka persiljan.
  6. Blanda olivoljan med sherryvinäger, honung och salt.
  7. Vänd ner tomaterna och rör runt så tomaterna släpper lite vätska. Slå tomatröran över potatisen och avsluta med persiljan på toppen
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...