Rostade jordärtskockor och potatis med marinerade tomater

Fredrik Eriksson ny

Rostade jordärtskockor och potatis med marinerade tomater

14 ingredienser

1 h

Rostade rotfrukter med marinerade tomater är en enkel rätt att laga, men den bli oerhört smakrik och god! Perfekt tillbehör till helgens middag.

Ingredienser

portioner

Rostade jordärtskockor och potatis

  • 4-6 jordärtskockor
  • 4-6 potatisar (amandine)
  • 2 gula lökar
  • 0,5 dl olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 4 klyftor vitlök

Marinerade tomater

  • 15 tomater (små)
  • 1 chilifrukt
  • 1 kruka persilja
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk sherryvinäger
  • 1 tsk honung
  • salt

Gör så här

Rostade jordärtskockor och potatis

  1. Borsta jordärtskockan och potatisen och skala löken.
  2. Skiva rotfrukterna grovt i ca 1 cm tjocka skivor.
  3. Lägg skivorna i en bunke, vänd ner olivoljan, salt, svartpeppar och skivad vitlök.
  4. Rosta på 225 grader i ca 30 minuter, de ska få färg men ha lite konsistens kvar.

Marinerade tomater

  1. Skär tomaterna i fyra delar och finhacka chilin samt hacka persiljan.
  2. Blanda olivoljan med sherryvinäger, honung och salt.
  3. Vänd ner tomaterna och rör runt så tomaterna släpper lite vätska. Slå tomatröran över potatisen och avsluta med persiljan på toppen