Rostade grönsaker med tryffelkräm, dragon och parmesan

NYHET
Rostade grönsaker med tryffelkräm, dragon och parmesan
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Rostade grönsaker med tryffelkräm, dragon och parmesan

17 ingredienser

40 min

Siri Barje bjuder här på en härlig helgmiddag och lägger allt gott som kantareller, potatis, spetskål och halloumi på en plåt. Medan allt på plåten sköter sig själv i ugnen rörs en underbart god tryffelkräm ihop. Ta ut plåten och toppa med kryddig krasse och finriven parmesan. Bjud med tryffelkrämen och middagen är komplett!

Ingredienser

portioner
  • 900 g potatis (gärna små i storlek)
  • 1 spetskål
  • 300 g kantareller
  • 1 knippe färsk lök
  • 200 g halloumiost
  • 1 kruka färsk dragon
  • 2 klyftor vitlök
  • 3 msk smör
  • 3 msk olivolja

Tryffelkräm

  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk tryffelolja
  • salt
  • peppar

Topping

  • 1 ask krasse
  • 1 bit parmesanost
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader, gärna varmluftsgrill.
  2. Hacka dragon. Rör ihop smör med olivolja. Tillsätt dragon, salt och riv ned vitlöken.
  3. Skär spetskålen i fyra klyftor.
  4. Dela potatisen. Tärna halloumi. Dela stora svampar. Dela löken och ta bort fula blad.
  5. Blanda potatis, lök, halloumi och svamp med hälften av smöret. Lägg ut på plåt. Lägg ned spetskålen och pensla snittytan med resten av smöret.
  6. Tillaga i ugnen 25-30 minuter tills allt har fått lite färg.
  7. Rör ihop crème fraiche med tryffelolja, salt och peppar. Låt stå kallt.
  8. Ta ut plåten och låt svalna något. Riv sedan över ett fint täcke av parmesan. Klipp över krasse och servera med tryffelkrämen.