Rostade betor med knaperstekt isterband och lingon
Rostade betor med knaperstekt isterband och lingon
12 ingredienser
40 min
Husmanskost i en ny tappning där den lite mildare betan gulbeta utgör basen och toppas med krispigt stekt isterband och sötsyrliga lingon.
Se Paul Svensson laga receptet

Ingredienser
- 6 gulbetor, skrubbade
- 6 fasta potatisar, skrubbade
- 1 rödbeta, skrubbad
- 1 lagerblad
- 2 isterband
- 1 kruka färsk bladpersilja
- rapsolja
- salt
- peppar, nymalen
Till servering
- 100 g lingon
- 50 g strösocker
- vispgrädde
Gör så här
- Börja med de rårörda lingon. Blanda lingon med socker i en skål. Ställ åt sidan.
- Skär gulbetor och potatis i klyftor (spara rödbetan). Koka dem precis mjuka i lättsaltat vatten tillsammans med lagerblad.
- Hyvla rödbetan i tunna skivor. Lägg i iskallt vatten, det gör den extra krispig.
- Häll av de kokta rotfrukterna. Stek dem i olja i en stekpanna tills de får lite yta. Salta.
- Snitta korven på längden. Gröp ut innehållet och dela i mindre bitar.
- Knaperstek det urgröpta isterbandet i olja i en annan stekpanna.
- Finhacka persiljan.
- Lägg betor och potatis i en form eller på ett fat. Toppa med knaperstekt isterband, rårörda lingon och persilja.
- Servera med iskall ovispad grädde.