Rostad sötpotatis med fetaost, kikärter och chilimajonnäs

POPULÄRT
Rostad sötpotatis med fetaost, kikärter och chilimajonnäs
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Rostad sötpotatis med fetaost, kikärter och chilimajonnäs

398

5 steg att laga

14 ingredienser

Varm sallad med rostad sötpotatis, persiljedressing, kikärter och fetaost. Serveras med busenkel chilimajonnäs.

Tips! Se steg för steg hur du slår din egen majonnäs här >>

Kökets shop

Ny kokbok från Siri

Vegan på 5 ingredienser

Siri Barje

189 kr219 kr

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 4 sötpotatis
  • 3-4 msk rapsolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 kruka persilja
  • 4 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron
  • 70 g spenat
  • 1 förp kikärtor (à 400 g)
  • 150 g fetaost
  • salt
  • peppar

chilimajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1-2 msk sriracha

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela sötpotatisen i mindre bitar (tvätta ordentligt så kan du behålla skalet på), blanda med 3 msk rapsolja, spiskummin och salt. Rosta i ugnen tills de är gyllene, det tar ca 20 min.
  2. Blanda majonnäs och sriracha till en sås, smaka av med salt och peppar.
  3. Hacka persiljan grovt, spara lite till servering. Blanda riven vitlök, olivolja, persilja samt pressad citron och rivet skal i en skål och rör runt.
  4. Blanda kikärter, rostad sötpotatis, hälften av spenaten och dressingen.
  5. Lägg resterade spenat på ett fat och häll över sötpotatissalladen. Toppa med fetaost och persilja, servera med srirachamajonnäs.