Rostad sötpotatis med fetaost, kikärter och chilimajonnäs

356 röster
4
Rostad sötpotatis med fetaost, kikärter och chilimajonnäs
4
4 portioner

Du behöver

  • 4 sötpotatisar
  • 3-4 msk rapsolja
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 kruka persilja
  • 4 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 citron
  • 70 g spenat
  • 1 förp kikärtor (à 400 g)
  • 150 g fetaost
  • salt
  • peppar

chilimajonnäs

  • 2 dl majonnäs
  • 1-2 msk sriracha

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Dela sötpotatisen i mindre bitar (tvätta ordentligt så kan du behålla skalet på), blanda med 3 msk rapsolja, spiskummin och salt. Rosta i ugnen tills de är gyllene, det tar ca 20 min.
  2. Blanda majonnäs och sriracha till en sås, smaka av med salt och peppar.
  3. Hacka persiljan grovt, spara lite till servering. Blanda riven vitlök, olivolja, persilja samt pressad citron och rivet skal i en skål och rör runt.
  4. Blanda kikärter, rostad sötpotatis, hälften av spenaten och dressingen.
  5. Lägg resterade spenat på ett fat och häll över sötpotatissalladen. Toppa med fetaost och persilja, servera med srirachamajonnäs.
13 januari 2018