Rostad pumpa och blomkål med harissasalsa

8 röster
30 m
4
Rostad pumpa och blomkål med harissasalsa
Foto: Eva Hildén Smith
30 m
4

Du behöver

  • 1 butternutpumpa (1-1,5 kg)
  • 1 blomkålshuvud (700 g–1 kg)
  • 3 msk neutral olja
  • salt

Harissasalsa

  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 0,5 kruka koriander, hackad
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk sambal oelek
  • 1 klyfta vitlök, finhackad

Till servering

  • couscous eller ris
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Skala pumpan med en vass kniv, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i bitar. Bryt blomkålen i buketter. Lägg pumpa och blomkål på en plåt, ringla över oljan och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, 225 grader.
  2. Blanda ingredienserna till salsan.
  3. Servera de rostade grönsakerna med couscous eller ris, koriander och harissasalsa.
26 december 2017

Fler goda recept