Rostad pumpa och blomkål med harissasalsa

9 röster
30 m
4
Rostad pumpa och blomkål med harissasalsa
Foto: Eva Hildén Smith

En riktigt enkel men god vegetarisk vardagsrätt. Ugnsrostad pumpa och blomkål som serveras med salsa på koriander och rödlök.

Recept ur kokboken Mera vego!

Visa mer
30 m
4

Du behöver

  • 1 butternutpumpa (1-1,5 kg)
  • 1 blomkålshuvud (700 g–1 kg)
  • 3 msk neutral olja
  • salt

Harissasalsa

  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 0,5 kruka koriander, hackad
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 msk sambal oelek
  • 1 klyfta vitlök, finhackad

Till servering

  • couscous eller ris
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Skala pumpan med en vass kniv, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i bitar. Bryt blomkålen i buketter. Lägg pumpa och blomkål på en plåt, ringla över oljan och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, 225 grader.
  2. Blanda ingredienserna till salsan.
  3. Servera de rostade grönsakerna med couscous eller ris, koriander och harissasalsa.
26 december 2017
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept