Rostad pumpa och blomkål med harissasalsa

Rostad pumpa och blomkål med harissasalsa
Foto: Eva Hildén Smith
Sara Begner
Sara Begner

Rostad pumpa och blomkål med harissasalsa

12 ingredienser

30 m

En riktigt enkel men god vegetarisk vardagsrätt. Ugnsrostad pumpa och blomkål som serveras med salsa på koriander och rödlök.

Recept ur kokboken Mera vego!

Ingredienser

portioner
  • 1 butternutpumpa [1-1,5 kg]
  • 1 blomkål [700-1000 g]
  • 3 msk neutral olja
  • salt

Harissasalsa

  • 0,5 rödlök, finhackad
  • 0,5 kruka färsk koriander, hackad
  • 0,5 dl rödvinsvinäger
  • 0,5 dl olivolja
  • 1-2 msk sambal oelek
  • 1 klyfta vitlök, finhackad

Till servering

  • couscous (eller ris)
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Skala pumpan med en vass kniv, ta bort kärnorna och skär fruktköttet i bitar. Bryt blomkålen i buketter. Lägg pumpa och blomkål på en plåt, ringla över oljan och salta. Rosta mitt i ugnen ca 20 min, 225 grader.
  2. Blanda ingredienserna till salsan.
  3. Servera de rostade grönsakerna med couscous eller ris, koriander och harissasalsa.