Rostad potatis med ramslökspesto

Rostad potatis med ramslökspesto
Foto: Tv4
Jessica Frej
Jessica Frej

Rostad potatis med ramslökspesto

9 ingredienser

1 h

Nu när sommaren närmar sig är det dags för alla härliga grillkvällar och bufféer! Den här rätten bestående av rostad potatis och ramslökspesto gör sig riktigt bra vid alla tillställningar.

Ingredienser

portioner4 - 8

Rostad potatis

  • fast potatis (små)
  • salt
  • olivolja

Lollos ramslökspesto

  • 100 g parmesanost
  • 2 dl olivolja
  • 100 g ramslök
  • 1 citron, saft och zest
  • 1,5 dl solroskärnor
  • 0,5 tsk salt

Gör så här

Rostad potatis

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rosta potatisen på en plåt i ugnen med salt och olivolja tills de är mjuka rakt igenom, ca 40 minuter.
  3. Dela potatisen. Tänk att en halva ska vara en lagom tugga.
  4. Lägg ut på ett fat så de står stabilt.
  5. Klicka pesto på varje potatis när de svalnat lite.
  6. Ställ gafflar bredvid så man lätt kan hugga in.

Lollos ramslökspesto

  1. Riv osten.
  2. Mixa olja, ramslök, citronsaft och citronzest.
  3. Häll i ost och solroskärnor och pulsmixa till bra konsistens, den ska vara lite bitig.