Rostad pepparkaka med ädelost och het honung

Rostad pepparkaka med ädelost och het honung
Foto: Mikael Göransson
Ernst Kirchsteiger
Ernst Kirchsteiger

Rostad pepparkaka med ädelost och het honung

51

6 steg att laga

7 ingredienser

30 min

Söt pepparkaka möter salt ädelost och krispigt päron i den här lilla snitten. Passar utmärkt att servera som tilltugg till glöggen. 

Ingredienser

  • 1 färdig mjuk pepparkaka
  • 0,5 röd chilifrukt
  • 3-4 kvist timjan
  • 1 dl honung
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 päron
  • 200 g blåmögelost mild, gärna Bredsjö blå

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skär pepparkakan i 1-2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt. Rosta i ugnen tills de får en fin och krispig yta, ca 7-10 minuter.
  3. Finhacka chilin. Repa av bladen på timjankvistarna. Lägg timjan och chili i en kastrull tillsammans med honung och vinäger.
  4. Värm honungsblandningen på svag värme.
  5. Skär päronen i tunna klyftor.
  6. Skär osten i fina skivor och lägg på pepparkakan. Lägg päronen på osten och ringla över honungen.
TIPS!
läs mer
Matvetesallad med fetaost

Matiga sallader för alla smaker

Här har vi samlat enkla, goda sallader från våra kockar

Läs mer