Rostad majssoppa med crème fraiche, nachos och quesadilla

Rostad majssoppa med crème fraiche, nachos och quesadilla NY
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Rostad majssoppa med crème fraiche, nachos och quesadilla

41

22 ingredienser

40 min

Smakrik majssoppa som blir extra god med toppings som nachos, crème fraiche och en grön chilisalsa. Bjud med quesadillas fyllda med svarta bönor. 

Ingredienser

portioner4

Majssoppa

  • 500 g fryst majs
  • 3 msk rapsolja, till stekning
  • 1 morot
  • 1 stjälk stjälkselleri
  • 1 gul lök, stor
  • 4 klyftor vitlök
  • 8 dl vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 50 g smör
  • salt

Grön salsa

  • 1 grön chilifrukt
  • 1 limefrukt
  • 1 kruka färsk koriander
  • 30 g färsk spenat

Till servering

  • nachochips
  • 2 dl crème fraîche

Quesedilla

  • 4 tortillabröd
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 burk färdigkokta svarta bönor (à 400 g)
  • 1 gul lök
  • 4 dl riven ost
  • rapsolja, till stekning

Gör så här

  1. Grön salsa
    Hacka chili, hälften av koriandern och spenaten grovt. Mixa i en mixer med olivolja, salt, limeskal och limesaft. Ställ åt sidan.
  2. Majssoppa
    Stek majsen i olja i en stekpanna på hög värme.
  3. Skala och hacka morot, lök och vitlök grovt. Skär sellerin i bitar.
  4. Tillsätt grönsakerna till majsen, stek tills löken får färg.
  5. Häll på vatten och smula i buljongtärningarna. Koka upp och låt koka ca 6 minuter.
  6. Mixa soppan slät med stavmixer. Smaka av med salt, smör och limesaft.
  7. Quesadilla
    Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i olja i en kastrull utan att den tar färg. Häll av och skölj bönorna. Tillsätt bönorna i kastrullen och låt fräsa några minuter. Mosa grovt ihop bönorna med en visp eller gaffel.
  8. Fördela och bred moset på en halvan av tortillabröden. Toppa med ost och vik ihop dem.
  9. Stek quesadilla i olja tills de fått fin färg på båda sidorna.
  10. Servering
    Servera soppan med crème fraiche, grön salsa, krossade nachochips och quesadilla. Toppa quesadillan med koriander.