Rostad krossad potatis med grillad halloumi

82 röster
40 min
4

Trolla med kokt potatis - mosa den lätt och pensla med ett chilihett vitlökssmör för att sen gratinera i ugn. Bjud med grillad halloumi och yoghurtsås.

Receptet är toppen att göra med överbliven kokt potatis. Här hittar du ett recept på kryddblandningen zaatar >

Visa mer
40 min
4
4 portioner

Du behöver

  • 400 g halloumiost
  • olja, till stekning
  • salt

Krossad potatis

  • 20-25 potatisar (små)
  • 100 g smör
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 msk za'atar
  • 0,5 msk harissa (eller chiliflakes)
  • flingsalt

yoghurtsås

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 msk harissa
  • 1 kruka färsk bladpersilja, hackad
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Koka potatisarna mjuka med skalet kvar. Häll av och låt ånga av.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Smält smöret och blanda med finriven vitlök, harissa och zataar.
  4. Lägg de kokta potatisarna på en plåt och “krossa” dem med en slev eller potatisstöt.
  5. Pensla dem med zaatarsmöret. Baka dem gyllene mitt i ugnen i ca 15 minuter. Strö över flingsalt när de kommer ut ur ugnen.
  6. Blanda yoghurt med harissa, finriven vitlök och hackad persilja. Smaka av med salt.
  7. Skär halloumin i skivor. Stek halloumin i oljan i en panna Eller grilla dem på grillen.
  8. Servera halloumin tillsammans med sås och krossad potatis.

Laddar fler recept...