• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Rostad krossad potatis med grillad halloumi

Rostad krossad potatis med grillad halloumi
Foto: TV4
Zeina Mourtada
Zeina Mourtada

Rostad krossad potatis med grillad halloumi

8 steg att laga

13 ingredienser

40 min

Trolla med kokt potatis - mosa den lätt och pensla med ett chilihett vitlökssmör för att sen gratinera i ugn. Bjud med grillad halloumi och yoghurtsås.

Receptet är toppen att göra med överbliven kokt potatis. Här hittar du ett recept på kryddblandningen zaatar >

läs mer
Promoruta Zeina baklava

Upptäck Mellanösterns smaker! Gå Zeinas onlinekurs.
Läs mer & se trailer >>

Ingredienser

portioner4 portioner
  • 400 g halloumiost
  • olja, till stekning
  • salt

Krossad potatis

  • 20-25 potatisar (små)
  • 100 g smör
  • 2 klyfta vitlök
  • 2 msk za'atar
  • 0,5 msk harissa (eller chiliflakes)
  • flingsalt

yoghurtsås

  • 3 dl turkisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 msk harissa
  • 1 kruka färsk bladpersilja, hackad

Gör så här

  1. Koka potatisarna mjuka med skalet kvar. Häll av och låt ånga av.
  2. Sätt ugnen på 200 grader.
  3. Smält smöret och blanda med finriven vitlök, harissa och zataar.
  4. Lägg de kokta potatisarna på en plåt och “krossa” dem med en slev eller potatisstöt.
  5. Pensla dem med zaatarsmöret. Baka dem gyllene mitt i ugnen i ca 15 minuter. Strö över flingsalt när de kommer ut ur ugnen.
  6. Blanda yoghurt med harissa, finriven vitlök och hackad persilja. Smaka av med salt.
  7. Skär halloumin i skivor. Stek halloumin i oljan i en panna Eller grilla dem på grillen.
  8. Servera halloumin tillsammans med sås och krossad potatis.