Labnehsallad med zaatar

9 röster
30 m
4

Fräsch och somrig sallad med tomat, gurka, lök och mynta. Salladen toppas med labneh som är färskostbollar gjorda på avrunnen getyoghurt. Servera salladen på egen hand eller som en del av en buffé. 

Labneh säljs i glasburkar där bollarna ligger marinerade i olja. 

Visa mer
30 m
4
4 portioner

Du behöver

Sallad

  • 1 förp labneh
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 400 g tomater av sorten romantica
  • 1 gurka
  • 100 g mangold
  • 1 knippe mynta
  • 1 citron, saften

Zaatar

  • 0,5 dl sumak
  • 0,5 dl oregano, torkad
  • 0,5 dl sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Skala och skär löken i tunna strimlor.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Strö över lite salt och mosa sedan ihop den med hjälp av knivbladets spets. Det går också bra att pressa vitlöken.
  3. Skär tomaterna i klyftor. Skär gurkan i mindre bitar.
  4. Blanda lök, vitlök, tomater, gurka och mangold i en skål tillsammans med citronsaften.
  5. Stöt ingredienserna till kryddblandningen zaatar i en mortel.
  6. Toppa salladen med labnehbollar och strö över lite zaatar.
30 juni 2018
Kökets kurser

laddar fler recept

Laddar fler recept