Labnehsallad med zaatar

10 röster
30 m
4
Labnehsallad med zaatar
Foto: Tv4
30 m
4
4 portioner

Du behöver

sallad

  • 1 förp labneh
  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 400 g romanticatomater
  • 1 gurka
  • 100 g mangold
  • 1 knippe mynta
  • 1 citron, saften

Zaatar

  • 0,5 dl sumak
  • 0,5 dl torkad oregano
  • 0,5 dl sesamfrön, rostade

Gör så här

  1. Skala och skär löken i tunna strimlor.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Strö över lite salt och mosa sedan ihop den med hjälp av knivbladets spets. Det går också bra att pressa vitlöken.
  3. Skär tomaterna i klyftor. Skär gurkan i mindre bitar.
  4. Blanda lök, vitlök, tomater, gurka och mangold i en skål tillsammans med citronsaften.
  5. Stöt ingredienserna till kryddblandningen zaatar i en mortel.
  6. Toppa salladen med labnehbollar och strö över lite zaatar.
30 juni 2018