• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Rostad kikärtssallad med krämig avokadodressing

POPULÄRT
Rostad kikärtssallad med krämig avokadodressing
Foto: Kamilla Jönvik
Kamilla Jönvik
Kamilla Jönvik

Rostad kikärtssallad med krämig avokadodressing

4 steg att laga

19 ingredienser

25 min

Denna sallad är ett perfekt tillbehör till i princip vad som helst! Den kan också ätas som huvudrätt, dubbla då mängden ingredienser.

Ingredienser

portioner4 portioner

Sallad:

  • 1 burk kikärtor (kokta)
  • 1 msk olivolja
  • 0,25 tsk salt
  • 0,5 tsk rökt paprikapulver
  • 80 g salladsmix (valfri)
  • 150 g tomat
  • 0,5 gurka
  • 0,5 rödlök (liten)

Dressing:

  • 1 avokado
  • 4 msk färska örter (blandade, hackade, t.ex. basilika, persilja och gräslök)
  • 2 msk citron (saften)
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 dl vatten
  • 0,5 msk agavesirap (eller lönnsirap)
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar

Till servering:

  • 12 färska basilikablad (valfritt)
  • ätbara blommor (valfritt)

Gör så här

  1. Häll av spadet från kikärtorna och fräs dem tillsammans med olivolja, salt och rökt paprikapulver i en stekpanna på medelvärme i 7-8 minuter. Rör om ofta. Ta stekpannan av värmen när de fått en gyllenbrun krispig yta och ställ åt sidan.
  2. Förbered salladen: hacka sallad, tomat, gurka och rödlök och arrangera på ett fat.
  3. Gör dressingen: mixa alla ingredienser (t.ex. i en höghastighetsmixer) tills dressingen är slät. Tillsätt ev. lite mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Servera salladen tillsammans med kikärtor, dressing och ev. garnering.
TIPS!
läs mer
Kamilla Jönvik

Fler tips på vegansk mat

Här har vi samlat alla Kamilla Jönviks veganska bakverk och maträtter

Läs mer