• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Rostad kikärtssallad med krämig avokadodressing

14 röster
25 min
4
Rostad kikärtssallad med krämig avokadodressing
Foto: Kamilla Jönvik
25 min
4
4 portioner

Du behöver

Sallad:

  • 1 burk kikärtor (kokta)
  • 1 msk olivolja
  • 0,25 tsk salt
  • 0,5 tsk rökt paprikapulver
  • 80 g salladsmix (valfri)
  • 150 g tomat
  • 0,5 gurka
  • 0,5 rödlök (liten)

Dressing:

  • 1 avokado
  • 4 msk färska örter (blandade, hackade, t.ex. basilika, persilja och gräslök)
  • 2 msk citron (saften)
  • 1 msk olivolja
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 1 dl vatten
  • 0,5 msk agavesirap (eller lönnsirap)
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar

Till servering:

  • 12 färska basilikablad (valfritt)
  • ätbara blommor (valfritt)

Gör så här

  1. Häll av spadet från kikärtorna och fräs dem tillsammans med olivolja, salt och rökt paprikapulver i en stekpanna på medelvärme i 7-8 minuter. Rör om ofta. Ta stekpannan av värmen när de fått en gyllenbrun krispig yta och ställ åt sidan.
  2. Förbered salladen: hacka sallad, tomat, gurka och rödlök och arrangera på ett fat.
  3. Gör dressingen: mixa alla ingredienser (t.ex. i en höghastighetsmixer) tills dressingen är slät. Tillsätt ev. lite mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Servera salladen tillsammans med kikärtor, dressing och ev. garnering.
18 juni 2020