Rostad kikärtssallad med krämig avokadodressing
Rostad kikärtssallad med krämig avokadodressing
19 ingredienser
25 min
Denna sallad är ett perfekt tillbehör till i princip vad som helst! Den kan också ätas som huvudrätt, dubbla då mängden ingredienser.
Ingredienser
Sallad:
- 1 burk kikärtor (kokta)
- 1 msk olivolja
- 0,25 tsk salt
- 0,5 tsk rökt paprikapulver
- 80 g salladsmix (valfri)
- 150 g tomat
- 0,5 gurka
- 0,5 rödlök (liten)
Dressing:
- 1 avokado
- 4 msk färska örter (blandade, hackade, t.ex. basilika, persilja och gräslök)
- 2 msk citron (saften)
- 1 msk olivolja
- 0,5 klyfta vitlök
- 1 dl vatten
- 0,5 msk agavesirap (eller lönnsirap)
- 0,5 tsk salt
- svartpeppar
Till servering:
- 12 färska basilikablad (valfritt)
- ätbara blommor (valfritt)
Gör så här
- Häll av spadet från kikärtorna och fräs dem tillsammans med olivolja, salt och rökt paprikapulver i en stekpanna på medelvärme i 7-8 minuter. Rör om ofta. Ta stekpannan av värmen när de fått en gyllenbrun krispig yta och ställ åt sidan.
- Förbered salladen: hacka sallad, tomat, gurka och rödlök och arrangera på ett fat.
- Gör dressingen: mixa alla ingredienser (t.ex. i en höghastighetsmixer) tills dressingen är slät. Tillsätt ev. lite mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Servera salladen tillsammans med kikärtor, dressing och ev. garnering.